Mobilskattjakt till Halloweenfesten!

halloweenfest

Höstens mysigaste och rysligaste högtid står för dörren – Halloween! Det är dags att fira – med en mobilskattjakt!

En del har tagit till sig denna amerikanska tradition fullt ut och går ”bus eller godis?”, pyntar med pumpor och spindlar och ställer till med halloweenfest. Andra tar det lite lugnare med firandet och passar kanske istället på att njuta av höstlov och allhelgonahelg med familj, släkt och vänner.

Oavsett om man fixar halloweenfest för barnens hela klass eller har familjemiddag passar en mobilskattjakt perfekt för att göra något kul kring Halloween!

Vi har tre mobilskattjakter som passar utmärkt till halloween!

halloween skattjakt

Jakten på spökskatten

Jakten på spökskatten är en mobilskattjakt som riktar sig till de lite äldre barnen från ca. 9-10 år och uppåt. Bara en gång om året, mitt under hösten då mörkret regerar, finns det möjlighet att hitta den urgamla spökskatten och befria de osaliga andarna… För att hitta skatten behövs hjälp från de varelser som inte tillhör mänskligheten – spöken, vättar, vampyrer, trollkarlar, varulvar och andra mer eller mindre skräckinjagande figurer… Barnen ska följa en karta i mobilen och lösa gåtor på vägen.

Den här mobilskattjakten passar perfekt till de lite äldre barnens halloweenfest! Dela in dem i lag – vill du, låter du de olika lagen tävla mot varandra på tid. Man kan också genomförs skattjakten för en mindre grupp barn som löser det hela tillsammans. Vill man göra det extra läskigt gör man skattjakten i mörkret och kanske smyger det spöken i buskarna…

Läs mer om Jakten på spökskatten>>

halloweenlekar barn

halloweenfest mobilskattjakt

Halloweenjakten

Halloweenjakten är en mobilskattjakt med lite enklare frågor – man allt handlar så klart om halloween och alla de lite läskiga saker vi förknippar med höstens högtid. Den här skattjakten passar barn i blandade åldrar som kan hjälpas åt att läsa och lösa gåtor. Även de yngre barnen kan vara med om barn som börjat skolan kan hjälpa med att läsa och räkna. Halloweenjakten passar också perfekt på familjefesten där hela familjen kan vara med! En kul aktivitet, eller kanske en trevlig och annorlunda promenad för hela släkten på allhelgonaafton!

Läs mer om Halloweenjakten>>

halloweenfest barn

Jakten på den magiska ringen

För de lite äldre ungdomarna och även vuxna som gillar ett riktigt fantasy-äventyr finns mobiljakten ”Jakten på den magiska ringen”. Deltagarna ska här med fantasins hjälp bege sig till landet Nidor. Landet styrs av den onda trollkarlen Melifar genom den makt han får av den tusenåriga magiska ringen. Ringen finns i grottorna under trollkarlens slott Burgdyr och vaktas av draken Isodur, som är i trollkarlens makt. Deltagarnas uppdrag är att hjälpa folken i Nidor att bryta ringens makt så att de kan få leva i fred och frihet! I ett härligt fantasyäventyr ger de sig ut på en resa genom det vilda Nidor. För att komma vidare behöver 11 gåtor och klurigheter lösas på vägen. Till sin hjälp har man en del extramaterial som man skriver ut och som deltagarna får med sig på färden. Det här är riktigt knepigt och kul!


Fler roliga, färdiga lekar för Halloweenfesten – för både barn och vuxna finns här>>

Massvis med mer tips till Halloweenfesten för både barn och vuxna hittar du här>>