skattjakt med mobil

I Crookville härjar en tjuv som kallas ”Masken” eftersom han alltid bär mask och ingen har sett hans ansikte. Han verkar vilja ställa till med så mycket kaos som möjligt, han stjäl, bedrar och luras. Crookvilles samlade polisstyrka står handfallna. Ni måste hjälpa polisen och avslöja vem som gömmer sig bakom ”Masken” och hitta hans tjuvgömma!

”Jakten på den maskerade tjuven” är gjord med humor och har 11 kul gåtor där man får använda både kunskaper, logik, matematik och språk för att hjälpa folk som råkat ut för ”Masken”. Vissa av gåtorna ger också ledtrådar till vem tjuven kan vara, och när lagen lokaliserat ”Masken” får de sedan med hjälp av fakta de samlat lista ut vem ”Masken” är – och till sist också hitta hans tjuvgömma med skatten!

”Jakten på den maskerade tjuven” funkar i de allra flesta sammanhang – det är aldrig fel med en deckargåta och tjuvjakt!

Tema: Deckare
Ålder: 10-14 år
Längd: 12 kartpositioner, 11 gåtor
Tidsåtgång: Beror på hur många lag man är och med vilka avstånd man placerar ut frågorna. Det hela är alltså mycket flexibelt, men räkna med +/- 40 min från start till mål vid en kortare runda.
Antal deltagare: 1-10 lag.
Pris: 249 kr / event med upp till 5 lag. 349 kr för event med upp till 10 lag.

Beställ Jakten på den maskerade tjuven här>>

Så här funkar en mobilskattjakt:

  1. Du beställer skattjakten på www.grapevine.nu, betalar och får allt du behöver skickat till dig med e-mail, på en gång. Du får en guide och ett mail med länk till din arrangörssajt och aktiveringskod för den skattjakt du valt.
  2. Du bestämmer lag, sätter ut rutten för skattjakten och får QR-koder.
  3. På alla telefoner som ska användas i skattjakten laddar man ner vår app GrapevineGO för iOS eller android.
  4. När man vill starta skattjakten scannar man enkelt lagets QR-kod och det hela är igång!
  5. Deltagarna läser sitt uppdrag och ska hitta första kartpositionen, när de kommer i närheten får de se den första gåtan. Gåtan måste besvaras (med svarsalternativ) för att komma vidare och se nästa position.
  6. Svarar men fel får man ett tidsstraff på 30 sekunder, innan man får försöka svara igen.
  7. Efter hela banan når man slutpositionen – och skatten!
  8. Vill man låter man lag tävla på tid, då kan man nu se resultatet. Vinnare är de som haft flest rätta svar på kortast tid!

deckargåta för barn