En mobilskattjakt är ett riktigt kul och annorlunda sätt att fixa ett roligt event för barn eller vuxna. Du kan göra din alldeles egna skattjakt – i mobilen, när, var och hur du vill! Det hela är enkelt och smidigt – och supercoolt!

När du köper en skattjakt av oss får du tillgång till din egen arrangörssajt. Där bestämmer du skattjaktens rutt och delar in deltagarna i lag. Har du köpt en färdig mobilskattjakt är allting annat färdigt – en rolig historia eller introduktion, frågor och svar. Du väljer tillfälle och skickar själv iväg dina lag – och du ser resultatet i mobilen. I de flesta av våra skattjakter kan upp till 10 lag tävla på tid. Men det går lika bra att göra en skattjakt för ett gäng som hjälps åt att lösa uppdraget.

Kalas för de lite äldre

En mobilskattjakt är perfekt som aktivitet på kalas och fest när barnen blivit lite äldre. Barnen får ut och röra på sig och de får lösa uppgifter i mobilen medan de gör det! Lite som Pokemon Go – men mycket roligare och med ett avgränsat uppdrag och ett mål som ska nås innan kalaset är slut!

Kul för hela familjen

Våra säsongsbetonade mobilskattjakter funkar också bra till kalaset – men också till släktens sammankomster – då kan mobilskattjakterna bli en rolig aktivitet för barnen och en skön bensträckare för de vuxna som får följa med på promenaden.

Mobilevents för kick-off, konferens och mycket mer

Våra mobilskattjakter för vuxna är riktigt roliga till företagsevent, svensexor, möhippor, herrmiddagar och en hel massa andra sammankomster så man vill hitta på något roligt och annorlunda. Mobilskattjakterna för vuxna är perfekt att använda för att på ett kul sätt förflytta ett gäng från en plats till en annan – och slutdestinationen kan hållas hemlig ända fram tills alla frågor är besvarade och sista kartnålen syns.

Så här funkar en mobilskattjakt:

  1. Du beställer skattjakten på www.grapevine.nu, betalar och får allt du behöver skickat till dig med e-mail, på en gång. Du får en guide och ett mail med länk till din arrangörssajt och aktiveringskoder för den skattjakt du valt.
  2. Du bestämmer lag, sätter ut rutten för skattjakten och får QR-koder.
  3. På alla telefoner som ska användas i skattjakten laddar man ner vår app för iOS eller android.
  4. När man vill starta skattjakten scannar man enkelt lagets QR-kod och det hela är igång!
  5. Deltagarna läser sitt uppdrag och ska hitta första kartpositionen, när de kommer i närheten får de se den första gåtan. Gåtan måste besvaras (med svarsalternativ) för att komma vidare och se nästa position.
  6. Svarar men fel får man ett tidsstraff på 30 sekunder, innan man får försöka svara igen.
  7. Efter hela banan når man slutpositionen – och skatten!
  8. Vill man låter man lag tävla på tid, då kan man nu se resultatet. Vinnare är de som haft flest rätta svar på kortast tid!