skattjakt med mobil

En mobilskattjakt eller ett mobilevent är ett riktigt kul och annorlunda sätt att fixa ett roligt event för barn eller vuxna. Du kan göra din alldeles egna skattjakt – i mobilen, när, var och hur du vill! Det hela är enkelt och smidigt – och supercoolt!

När du köper en skattjakt, ett mobilevent eller ett mobilquiz av oss får du tillgång till din egen arrangörssajt. Där bestämmer du mobiljaktens rutt och delar in deltagarna i lag. Har du köpt en färdig mobilskattjakt, mobilevent eller mobilquiz är allting annat färdigt – en rolig historia eller introduktion, frågor och svar. Du väljer tillfälle och skickar själv iväg dina lag – och du ser resultatet i mobilen. I skattjakter och mobiljakter kan lag tävla på tid, om man så vill. Men det går lika bra att göra en skattjakt för ett gäng som hjälps åt att lösa uppdraget.

Kalas för de lite äldre

En mobilskattjakt är perfekt som aktivitet på kalas och fest när barnen blivit lite äldre. Barnen får ut och röra på sig och de får lösa uppgifter i mobilen medan de gör det! Lite som Pokemon Go – men mycket roligare och med ett avgränsat uppdrag och ett mål som ska nås innan kalaset är slut! Välj det tema du tror att barngruppen uppskattar mest – är det t.ex. en jakt på en klurig tjuv, att lösa deckargåtor, vara hemliga agenter på uppdrag, att resa gjorden runt som äventyrare eller att försöka fly från historielärarens tidsmaskin!?

Kul för hela familjen

Våra säsongsbetonade mobilskattjakter funkar också bra till kalaset – men också till släktens sammankomster – då kan mobilskattjakterna bli en rolig aktivitet för barnen och en skön bensträckare för de vuxna som får följa med på promenaden! Kolla in vår äggjakt till påsk, juljakten för att smälta julbordet, sommarjakten till midsommar medan de vuxna grillar, och halloweenjakten som en rysligt bra anledning att ta en promenad i höstrusket!

Mobilevents för kick-off, konferens och mycket mer

Våra mobiljakter och mobilquiz för vuxna är riktigt roliga till företagsevent, svensexor, möhippor, herrmiddagar och en hel massa andra sammankomster så man vill hitta på något roligt och annorlunda. Mobilskattjakterna för vuxna är perfekt att använda för att på ett kul sätt förflytta ett gäng från en plats till en annan – och slutdestinationen kan hållas hemlig ända fram tills alla frågor är besvarade och sista kartnålen syns.

För det stora firandet, företagseventet, föreningen eller skolan kan det vara superroligt att också göra sitt eget gör-det-själv mobilquiz. Då är det du som hittar på frågorna, ger svarsalternativ och laddar upp en bild för varje fråga. Det kan handla om huvudpersonen för dagen, men också om arbetsplatsen, vara en stadsvandring i staden, eller ett quiz om ett gemensamt intresse i föreningen. Bara din fantasi sätter gränserna!

De här mobilquizen kan också användas i kommersiellt syfte – då finns det en B2B-version av vårt quiz, som är anpassat för denna typ av användning, läs mer om våra B2B-lösningar här>>

Så här funkar en mobilskattjakt:

 1. Du beställer skattjakten på www.grapevine.nu, betalar och får allt du behöver skickat till dig med e-mail, på en gång. Du får en guide och ett mail med länk till din arrangörssajt och aktiveringskod för den skattjakt du valt.
 2. Du bestämmer lag, sätter ut rutten för skattjakten på en karat över det område du vill göra det hela i och får QR-koder för att starta lag.
 3. På alla telefoner som ska användas i skattjakten laddar man ner vår app GrapevineGO för iOS eller android.
 4. När man vill starta skattjakten scannar man enkelt lagets QR-kod och det hela är igång!
 5. Deltagarna läser sitt uppdrag och ska hitta första kartpositionen, när de kommer i närheten får de se den första gåtan. Gåtan måste besvaras (med svarsalternativ) för att komma vidare och se nästa position.
 6. Svarar men fel får man ett tidsstraff på 30 sekunder, innan man får försöka svara igen.
 7. Efter hela rundan når man slutpositionen – och för barnen, skatten!
 8. Vill man låter man lag tävla på tid, då kan man nu se resultatet. Vinnare är de som haft flest rätta svar på kortast tid!
teambuilding mobil

Så här funkar ett mobilquiz:

 1. Du beställer mobilquizet på www.grapevine.nu, betalar och får allt du behöver skickat till dig med e-mail, på en gång. Du får en guide och ett mail med länk till din arrangörssajt och aktiveringskod för det mobilquiz du valt.
 2. Du bestämmer lag, sätter ut rutten för quizet i det område där du vill genomföra det hela och får QR-koder för att starta lag.
 3. På alla telefoner som ska användas i mobilquizet laddar man ner vår app GrapevineGO för iOS eller android.
 4. När man vill starta skattjakten scannar man enkelt lagets QR-kod och det hela är igång!
 5. Deltagarna får en introduktion och ska hitta första kartpositionen, när de kommer i närheten får de se den första frågan. Frågan besvaras och man ser kartnålen för nästa fråga.
 6. Efter hela rundan får man se hur många rätta svar man hade.
 7. Arrangören ser resultatet för alla lag och kan kora en vinnare. Vill man kan man också gå igenom de rätta svaren som man får i en separat guide.