mobilskattjakt jul

Julens roligaste skattjakt! Låt släktens barn eller hela familjen smälta julbordet med en kul mobilskattjakt! Eller låt klassens barn tävla mot varandra i lag på tid på årets julfest!

Juljakten är gjord för barn i blandade åldrar, ska barnen lösa det hela själv bör de ha börjat skolan och kunna läsa och räkna. Men det finns även frågor som de yngre barnen kan vara med och lösa! Juljakten funkar fint för en grupp barn i blandade åldrar eller för hela familjen tillsammans. Det finns tolv kartpositioner som ska hittas, och elva juliga gåtor som ska lösas på vägen. När en gåta är löst visas nästa position till dessa att man till sist når fram till slutmålet – där det kanske finns en liten julklapp eller en chokladtomte att hitta!? Ett riktigt kul sätt för hela släkten att smälta julbordet!

Tema: Jul
Ålder: Blandade åldrar | 8-12 år
Längd: 12 kartpositioner, 11 gåtor
Tidsåtgång: Beror på hur många lag man är och med vilka avstånd man placerar ut frågorna. Det hela är alltså mycket flexibelt, men räkna med +/- 40 min från start till mål vid en kortare runda.
Antal deltagare: 1-10 lag.
Pris: 199 kr / event för upp till 5 lag. 299 kr / event för upp till 10 lag.

Beställ Juljakten här>>

mobilskattjakt

Så här funkar en mobilskattjakt:

  1. Du beställer skattjakten på www.grapevine.nu, betalar och får allt du behöver skickat till dig med e-mail, på en gång. Du får en guide och ett mail med länk till din arrangörssajt och aktiveringskod för den skattjakt du valt.
  2. Du bestämmer lag, sätter ut rutten för skattjakten och får QR-koder.
  3. På alla telefoner som ska användas i skattjakten laddar man ner vår app GrapevineGO för iOS eller android.
  4. När man vill starta skattjakten scannar man enkelt lagets QR-kod och det hela är igång!
  5. Deltagarna läser sitt uppdrag och ska hitta första kartpositionen, när de kommer i närheten får de se den första gåtan. Gåtan måste besvaras (med svarsalternativ) för att komma vidare och se nästa position.
  6. Svarar men fel får man ett tidsstraff på 30 sekunder, innan man får försöka svara igen.
  7. Efter hela banan når man slutpositionen – och skatten!
  8. Vill man låter man lag tävla på tid, då kan man nu se resultatet. Vinnare är de som haft flest rätta svar på kortast tid!