Midsommar med mobilskattjakt!

barnkalas utomhus sommar

Midsommar firar vi så klart med blommor i håret, dans kring midsommarstången och med att hoppa som små grodor. Och så äter vi sill och jordgubbar – precis som alla andra år! Det är ju det som är tradition!

Men överraska barnen med något annorlunda och riktigt kul i år! Har man ett gäng barn i lite blandade åldrar är vår Sommar-mobilskattjakt perfekt för att skicka ut barnen på ett äventyr medan de vuxna tänder grillen, eller sitter och snackar efter maten. Mobilskattjakten Sommar! är gjord för barn i blandade åldrar, ska barnen lösa det hela själv bör de ha börjat skolan och kunna läsa och räkna. Men det finns även frågor som de yngre barnen kan vara med och lösa, så den passar perfekt för barn i olika åldrar som kan hjälpas åt.

Eller så gör man mobilskattjakten som ett evenemang för hela familjerna tillsammans – där alla får en trevlig promenad och får se omgivningarna. En sommarskattjakt kan vara perfekt att krydda midsommardagen med om man har gäster som stannar kvar!

Det finns elva kartpositioner som ska hittas, och tio somriga gåtor som ska lösas på vägen – målet är kanske en stor skål med snacks, gömd i trädgården eller vid glasskiosken där alla får sin belöning!

Läs mer om mobilskattjakten: Sommar! här>>

skattjakt

Sommarquiz till de vuxna!

Det är väl inte bara barnen som ska få ha kul! Gör en egen runda till de vuxna också – det får lösa ett lite klurigare sommarquiz! Läs mer om mobilquizet här>>

Fler tips till midsommar!

Vill du också göra en klassisk femkamp till midsommar? Här hittar du en artikel om hur du gör en femkamp smart och enkelt till midsommarfesten. Femkamp Midsommar>>

Massvis med fler tips, lekar och aktiviteter till midsommarfesten hittar du här>>