En resa i tid & rum med ett escape game utomhus!

escape game för barn

Flykten från tidsmaskinen är något så kul som en kombo mellan en mobilskattjakt och ett escape game! Historien är kul – barnens historie- och kemilärare har med ett vågat experiment lyckats skicka iväg sina elever i en tidsmaskin!

För att ta sig tillbaka till vår tid måste barnen lista ut koden som gör att tidsmaskinen återvänder till nutiden. En gåta ska lösas i varje tidsålder där tidsmaskinen dimper ner! Barnen får bland annat besöka dinosaurer, egyptier, romare, vikingar och pirater. Till sina hjälp har de lärarens bra-och-ha häfte med lite ledtrådar.

Liksom i en vanlig mobilskattjakt handlar det också om att ”resa runt” i tidsmaskinen till de olika kartnålarna på kartan, så först ska man hitta rätt, sedan lösa gåtorna för att lista ut koden. Kul och klurigt – men också ett fartfyllt äventyr för barn i åldern ca 8-12 år. Vill man låter man olika lag tävla mot varandra på tid.

Det här är en mobilskattjakt som är superkul till kalas där man vill göra något annorlunda! Den är också populär hos fritids och skolor eftersom den ju på ett roligt sätt anknyter till skolämnena, man får lösa mattegåtor, använda runor och hieroglyfer, man får använda lite kunskaper om dinosaurier, upptäcktsresanden och rymden och man får till och med använda sig av periodiska systemet – men lugn, det här är inte en lektion i skolan, utan bara fullt av kul kunskap och roliga utmaningar!

Som vanligt är det du som arrangör som bestämmer när, var och hur långt!

Läs mer om ”Flykten från tidsmaskinen” här>>