Lekar och uppdrag till möhippa – i ett mobilevent så klart!

lekar möhippa

En möhippa är ofta en heldagsaktivitet där den blivande bruden kidnappas på morgonen och sedan fylls dagen med både större och mindre aktiviteter innan den slutar med en middag. Vad man ska hitta på ska självklart styras av vad dagens huvudperson tycker om. Pinsamma uppdrag på stan funkar för den som gillar spex, medan andra kanske föredrar att få mysa på spa med sina väninnor. Förutom att hitta de aktiviteter som passar bäst ska ju möhippan gärna handla om den blivande bruden – och dagen får gärna ägnas åt att diskutera alla minnen man har tillsammans. Att gifta sig är kanske inte förändrar vardagslivet så väldigt mycket för många idag, men det är en milstolpe – och visst ska man få gotta sig i lite nostalgi!

Mobilevent med egna frågor till möhippa – personligt och superkul

Ett eget mobilevent gör man enkelt på en liten arrangörssajt där man skriver in en inledning, skriver frågor, laddar upp bilder och skriver en avslutning. Där bestämmer man sedan också var rutten ska gå genom att placera ut kartnålar för de 10 frågorna och slutdestinationen på en karta. Vill man, bildar man också upp till 10 lag som kan tävla mot varandra. Mobileventet genomför deltagarna sedan i en app i mobilen, där följer de kartan, läser och svarar på frågorna i mobilen.

Ett riktigt personligt quiz till möhippa

Vårt mobilevent där man gör egna frågor är perfekt för möhippa! Man kan göra ett mobilquiz som handlar om just gamla minnen. Ta gärna hjälp av alla som är med på möhippan för att hitta på de roligaste frågorna och brodera gärna ut texten en aning i frågorna och berätta små anekdoter. Till varje fråga laddar man också upp en bild. Det hela blir riktigt personligt och kul! Antingen gör man quizet enbart för bruden, eller med frågor om henne för alla som är med. Man kan också ta hjälp av brudgummen och hitta på roliga frågor om honom, för att undersöka om bruden verkligen kan tillräckligt mycket för att gifta sig med honom… 🙂

Förflytta er på ett kul sätt – till en hemlig destination

Ett mobilevent är också det perfekta sättet att förflytta hela gruppen från en plats till en annan – utan att avslöja slutdestinationen. Man kan t.ex. ta sig från en aktivitet eller lunchrestaurangen till ett spa med hjälp av en promenad och ett mobilquiz att lösa, eller hemifrån till en hemlig restaurang och så vidare, allt medan man svarar på roliga frågor om bruden!

Ta bruden till de viktiga plasterna i hennes liv!

Man kan också använda den geografiska aspekten genom att ta bruden och resten av gänget på en tur till platser som har haft stor betydelse i hennes liv, barndomshemmet, förskolan, skolan, jourbutiken där hon extraknäckte i kassan, restaurangen där hon hade den första dejten med den blivande äkta mannen osv. På varje plats kan man sedan ställa en följdfråga!

Fördelar med ett mobilevent på möhippa:

  • Ni bestämmer var och kan sätta ut en rutt som på ett kul sätt tar er från A till B.
  • Ni bestämmer när, utan att behöva spika en särskild tidpunkt. Det kan vara särskilt bra om man har andra aktiviteter som man inte vet hur mycket de drar ut på tiden.
  • Man behöver inte engagera ett eventföretag eller liknande utan styr allt själv.
  • Ett eget mobilevent blir helt unikt och väldigt personligt, ni hittar på frågorna och väljer bilderna.
  • Ni kan förbereda det hela innan och kan bara köra igång det på mobilerna när det passar, ingen behöver springa i förväg / gå ifrån för att förbereda något
  • Till skillnad mot många aktiviteter för möhippan kostar det inte så mycket! Ett eget mobilevent kostar 249 kr – totalt, inte per person!
  • Ni bestämmer hur – ska det vara ett quiz bara för bruden eller ett quiz för alla?

Läs mer om att göra ett mobilevent med egna frågor>>

möhippa frågor

Andra mobilevent med en färdig ”story” till möhippa

Även om möhippan gärna får fokusera på den blivande bruden finns det de som inte är bekväma med att stå allt för mycket i centrum. Då kan man göra ett annat roligt mobilevent, utan den personliga aspekten – och istället låta lag tävla mot varandra på tid i en mobilskattjakt med en färdig story och roliga frågor. Dessa kräver dessutom lite mindre av arrangörerna om man tex vill ha ett mobilevent för att på ett kul sätt ta sig från en plats till en annan men har ont om tid att fixa frågor, eller tycker att man redan har tillräckligt av de personliga lekarna. Låt då t.ex. hela gänget ge sig ut i en spännande jakt på två före detta agenter i en spännande och humoristisk spionjakt, eller tävla, likt Phileas Fogg, om vilka som tar sig snabbast runt jorden!

Läs mer om Spionjakten>>

Läs mer om Jorden runt på 80 minuter>>

Mer tips till möhippan!

Fler tips till möhippan, vem ska vara med, hur bjuder man in, vad ska man göra, roliga lekar och mycket mer hittar du i grapevines festguide.

Fler roliga tips till möhippan och idéer till lekar, uppdrag och aktiviteter>>